2009/10/06 - Demo op BK te Lochristie

Zondag 4 oktober 2009 was er naar jaarlijkse gewoonte de seizoensafsluiter met het Belgish Kampioenschap voor standaardtraktoren.
Dit initiatief gaat uit van BKTV en wordt georganiseert door de mensen van Zele welke gewoon zijn een wedstrijd tot een goed einde te brengen
Ook wij waren op uitnodiging van de partij om een demonstratie te geven .
Eerst was het de beurt aan het Black Dangerteam met Koen op de bok.
De motor wilde niet oppakken en later werd ondekt dat er waarschijnlijk een klep afgebroken is.
Met onze trekker op alkohol ging Hans voor het eerst op de bok zitten en na een beetje een onwennige start ging de machine van start.
We hadden wel al gezien dat de baan geen grip gaf en met hoge toeren en veel wielspin werd besloten om bij 60 meter het gas dicht te doen.
Onmiddellijk daarna schoot de trekker vooraan in brand.
Dit komt omdat we bij wijze van proef de uitlaat met speciale tape ingepakt hebben en dit samen met wat olie zorgt ervoor dat bij het minste vlammetje de boel in de fik gaat.
Na het blussen werd de trekker teruggesleept naar de bus waar we de datalogger uitgelezen hebben.
Ook werden nog wat wijzigingen doorgevoerd waarna er een 2de run zou gemaakt worden .
Normaal was het de bedoeling dat Kris ging rijden maar door de slechte toestand van de baan besloot ik om zelf de jupilerkraan te bedienen.
We hebben de sleepwagen 10 meter achteruit laten zetten om toch nog een beetje een beter plekje te hebben om te starten maar dit bracht geen zoden aan de dijk. Zelfde verhaal als bij Hans veel toeren en wielspin maar terug voortijdig van het gas af om schade te vermijden en natuurlijk terug ....... de brand erin. Blussen en afslepen data uitlezen, opladen en naar huis.
De winter zal bestaan uit het op wielen zetten van een pro stock en een nieuwe motor voor de Max.

tot later.