2009/09/25 - Bettborn

Op zaterdag 19 september zijn we afgereisd naar het prachtige Luxemburgse Bettborn waar we op zondag meereden in de Luxemburg Trophee 2.5 ton modified.
Na een lekkere Barbecue en een paar pilsjes moesten we onder zeil daar de zondagochtend vanaf 07.30u de inspektie en de line up van de trekkers begon.
Omstreeks 9u30 begon de wedstrijd met als 1 ste klasse de 2.5 ton vrije klasse.
Rocket science had de proeftrek maar deze kwam een halve meter te kort voor de finale.
We hadden wel al begrepen dat de baan best wat vermogen vroeg.
Een paar trekkers later was het onze beurt.
Doordat de baan naar links trok werd besloten om op de rechterlijn te starten.
Dit was achteraf gezien geen goede zet want iets wat hij nooit doet is naar rechts trekken. Deze keer dus wel dus ik moest flink remmen om hem in het juiste spoor te houden.
Door de zware baan en het hevig remmen had de motor het knap lastig om het verzet te trekken . Ik hoopte binnen de 90 meter te raken om zo straks op een andere plaats te starten en een versnelling lager te rijden.In al mijn concentratie op de 90 meterlijn had ik de zijlijn even uit het oog verloren en bij bijna 90 meter kreeg de rode vlag , krijtlijn overschreden en dus diskwalificatie.
Het was overigens de eerste keer in 10 jaar dat dit gebeurt ,maar ja , voor alles is een eerste keer.
Verder moeten we de organisatie van Bettborn feliciteren met het neerleggen en onderhouden van een prachtbaan. Misschien een raad aan sommige organisatoren om daar eens een kijkje te nemen om te zien wat een echte pullingbaan is.
Zaterdag 26 september is er onze jaarlijkse barbecue en op zondag 04 oktober gaan we nog een demo rijden op het Belgisch kampioenschap te Lochristie.
tot later.