Artikelen

2009/07/22 - Gulpen

In de 2.5 ton hadden wij de proeftrek.

Het vertrek was prima en ook de run maar deze eindigde bij 87m.

Ik besloot de proeftrek over te rijden maar toen ik teruggesleept werd, zag ik dat de Rocket Science er maar net aan voorbij kwam dus misschien toch een zware afstelling van de sleepwagen? Zelfs Asterix kwam niet aan onze afstand dus ik had al wat spijt van het overdoen van de proeftrek. Naderhand hebben ze de wedstrijd door de regen volledig opnieuw gereden en nu kwamen we wel tot een Full Pull maar aan het einde klonk er vooronder een knalletje.

Eenmaal terug aan de start voor de finale zagen we dat de steun van de versnellingsbak gescheurd was en besloten we de finale niet te rijden.

Thuisgekomen hebben we de motor gedemonteerd omdat ik vond dat hij niet meer fris klonk en inderdaad 3 kapotte zuigers en 1 cilinderbus finaal naar de vaantjes. Dus de knal was een carterexplosie door een kapotte zuiger.

Bij onze collega Jack Steynen is gisteren een set bussen opgehaald om ons daarmee voorlopig te depanneren en ondertussen heb ik een setje nieuwe zuigers klaargemaakt.

Vanavond gaan we hem afwerken en klaarmaken voor Aagtekerke.

Intussen zijn we begonnen met een prototype te maken van nieuwe drijfstangen en zuigers waarmee we het volgend seizoen willen gaan rijden.